Eerste steen voor Hamme Nieuwstraat - Juri

Enter your keyword

News

Eerste steen voor Hamme Nieuwstraat

Eerste steen voor Hamme Nieuwstraat

Op 9 Juni legde het gemeentebestuur van Hamme de eerste steen voor een nieuw Administratief Centrum in de Nieuwstraat. Het hefboomproject heeft als doel de gemeentelijke diensten en de OCMW-administratie op één plaats te centraliseren. Samen met de eerstesteenlegging van het AC wordt ook de verkoop van nieuwe appartementen in de Nieuwstraat opgestart.

Een persbericht verscheen op 9 Juni naar aanleiding van deze mijlpaal.

Persbericht

Eerste steen voor nieuw administratief centrum

Herontwikkeling Nieuwstraat in Hamme zit op kruissnelheid

Het College van Burgemeester en Schepenen legde op 9 juni de symbolische eerste steen voor het nieuwe administratief centrum. De nieuwbouw verrijst achter het bestaande gemeentehuis en moet vanaf eind 2018 alle gemeentelijke diensten en de OCMW-administratie onder één dak huisvesten. De medewerkers krijgen een modern kantoorgebouw van 2.500m2 groot. De architecten ontwierpen de gelijkvloerse verdieping als een glazen sokkel, die zo als het ware een uitnodigend gebaar maakt naar de bezoekers. Aan het Peperholleken komt een nieuwe toegang naar de gemeentediensten. Het OCMW zal toegankelijk zijn via de Nieuwstraat. Op de eerste verdieping van het Nieuw Administratief Centrum zal onder andere een nieuwe raadzaal worden ingericht. Tegelijkertijd met de bouw van het administratief centrum wordt een gedeelte van het bestaande gemeentehuis verbouwd ter hoogte van de aansluiting met het nieuwe gedeelte.

Kernversterking Hamme

De bouw van het nieuwe administratief centrum kadert in de toekomstvisie die uitgewerkt werd voor de centrumontwikkeling van Hamme. Het plan definieert daartoe 5 hefboomprojecten, waarvan het project ‘Nieuwstraat’ een concrete realisatie is. Het project geeft een kernversterkende invulling aan het voormalige parkeerterrein achter het bestaande gemeentehuis. De Nieuwstraat krijgt daarbij een belangrijkere verbindende functie in de kern. Voor de bouw van het AC en de omringende woongelegenheden werkt het gemeentebestuur samen met het consortium DMI Vastgoed – Juri nv. In een volgende stap biedt het project ‘Marktplein’ ruimte voor een nieuwe bibliotheek en de academies naast commerciële ruimte en nieuwe woongelegenheden.

Nieuwe appartementen in verkoop

Het nieuw Administratief Centrum wordt gebouwd in een publiek-private samenwerking met het consortium DMI Vastgoed – Juri nv. Naast het publieke deel, bouwt de projectontwikkelaar nog 38 woongelegenheden verdeeld over 2 fases. Van de appartementen in de eerste fase is al 75% verkocht. Daarom trapt de projectontwikkelaar morgen ook de verkoop van de tweede fase af. Die omvat 15 betaalbare appartementen aan de overzijde van de Nieuwstraat. Met de compacte 1- en 2- slaapkamerappartementen mikt de ontwikkelaar op jonge starters en alleenstaanden. De kopers genieten van zuidgerichte terrassen en zicht op een binnentuin. Aan de binnentuin grenzen drie bestaande woningen, die ingericht worden in het voormalige bouwkundig waardevolle veldhospitaal. Dit gebouw wordt gerenoveerd en geïntegreerd in het project.

Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 10 juni tussen 10 en 16 uur terecht op de site voor de verkoopslancering van de nieuwe appartementen.

Bekijk ook even onze PROJECTFICHE