Gilles De Schrijver: "Je moet bereid zijn om veel te werken, maar de beloning is evenredig." - Juri

Enter your keyword

News

Gilles De Schrijver: “Je moet bereid zijn om veel te werken, maar de beloning is evenredig.”

Gilles De Schrijver: “Je moet bereid zijn om veel te werken, maar de beloning is evenredig.”

Op het ogenblik dat we hem interviewen, is Gilles in zekere zin nog nieuw bij JURI. Sedert september 2016, dat zijn dertien maanden. In veel bedrijven zou men het dan nog over een ‘groentje’ hebben. In dit geval helemaal niet. We voeren een gesprek met iemand die verantwoordelijkheden draagt. En zich daar duidelijk goed bij voelt.

Gilles, is dit je eerste job na je studies?
Ja. Ik solliciteerde op basis van een vacature die JURI bij ons op UGent plaatste. Dat werd het.

Wat heb je gestudeerd?
Ik ben industrieel ingenieur bouwkunde.

Hoe verliep je aanvang bij JURI?
Ik ben, eigenlijk een beetje helaas, onmiddellijk gestart met een werf te leiden.

Veel mensen zouden daar fier op zijn.
Uiteraard, maar de normale weg voert bij JURI via de werf. Je moet eerst meewerken, je handen vuil maken. Zo krijg je praktijkkennis en, heel belangrijk, respect voor de arbeiders. Door omstandigheden heb ik die stap dus spijtig genoeg moeten overslaan. Bij mijn volgende werf mag ik echter de schade inhalen en beginnen met het ruwe werk. Ik ben daar echt blij om.

Hoe ziet je dagtaak eruit?
Ik ben hoofdzakelijk op de werf maar ben ook wekelijks een tweetal keer op kantoor. Dat is vooral om plannen en plannings voor te bereiden, en om facturen te controleren.

Welke zijn je uitdagingen in je werk?
Er duiken dagelijks problemen op die nieuw zijn, zeker voor mij. De kleinere los ik zelf op. Bij grotere problemen, die ik niet alleen kan oplossen, vraag ik hulp aan mijn hoofdprojectleider. Dat is een systeem dat bij JURI heel goed werkt. De begeleiding is uitstekend. Voor mij is het een van de belangrijkste troeven van JURI.

Hoe zie jij jezelf in de firma verder evolueren?
Mijn ambitie is hoofdprojectleider. Voor een ingenieur is dat volgens mij het logische doel van zijn carrière. Maar zover ben ik nog niet.

Hoe zit het met opleiding?
We krijgen heel regelmatig opleidingen. Eigenlijk voortdurend en in de meest uiteenlopende zaken. Ikzelf genoot al een EHBO-opleiding, opleidingen electriciteit en werfelectriciteit, en een opleiding hoogtewerkers. Ik behaalde hier ook mijn rijbewijs BE om met een remorque te mogen rijden. Opleidingen stellingbouw en graafmachines zijn de volgende op de planning.

Zo ben je in een mum van tijd een bouwkundige duizendpoot.
We konden zelfs op kosten van het bedrijf een theoretische vaaropleiding volgen. Een mooie eerste stap naar praktijkopleiding en vaarbewijs, waarvoor de deelnemers die het eventueel wensen dan zelf instaan, zoals voor mij inmiddels het geval is. Dat heeft met bouwen misschien minder te maken, maar het was een heel leuke ervaring op het vlak van team building.

Daar noem je iets…
Ja, JURI neemt heel veel initiatieven voor team building. Ook onder collega’s worden er zaken georganiseerd. Van een etentje over een uitstap tot, je noemt het maar. En daar doet veel volk aan mee.

Je hebt dus heel snel veel goede contacten?
Zeker. Door de snelle groei van het bedrijf zijn er veel jonge werfleiders. We hebben dezelfde opleiding en dezelfde leeftijd. Dat bevordert de contacten. Maar ook met de oudere collega’s verloopt het prima. Zij delen echt hun ervaring en zijn heel behulpzaam.

Zou je JURI aan andere werkzoekenden in de bouw aanbevelen?
Zonder twijfel. Het is een geweldig bedrijf met een heel positieve uitstraling.

 

Wil jij net als Gilles veel werken, veel leren en er veel voor terug krijgen? Dan is deze vacature beslist iets voor jou!