[:nl]Interview Marc De Schaepmeester[:] - Juri

Enter your keyword

News

[:nl]Interview Marc De Schaepmeester[:]

[:nl]Interview Marc De Schaepmeester[:]

[:nl]De eerste ingenieur bij Juri was Marc De Schaepmeester en niet Rik Verhent. Dat wil Marc toch even gezegd hebben, al bij het begin van het interview. Maar hij doet dat breed lachend. Hij blijkt Rik verslaan te hebben met een voorsprong van welgeteld veertien dagen. Als ik later Rik spreek, begrijp ik hoe Marc dat deed: met een bliksemsnelle intrede. ‘Op dat moment werkten hier een man of vijf. Ik leerde de stiel al doende en kon meegroeien met het bedrijf.’

Marc is recht voor zijn raap: ‘De eerste jaren had ik wat moeite met de eentonigheid en ik heb me wel eens afgevraagd of ik de juiste branche gekozen had. Maar gaandeweg verdween die twijfel. Ik kreeg meer verantwoordelijkheden, vond steeds meer uitdagingen en ik voelde dat ik mij mocht bewijzen.’ Dat werd helemaal waar toen Marc een jaar of tien bij Juri werkte en Juliaan hem even apart riep. ‘Hij zei letterlijk: ‘Gij zijt hier de baas van alles en van iedereen’. Ik stond perplex, maar was vooral zo fier als een gieter.’

‘Toen we verhuisden naar de Industriestraat en ik zelf ‘mijn’ machinepark mocht samenstellen om betonijzer te plooien, wist ik dat ik goed zat. Mijn geduld was beloond. Joachim heeft het talent om mensen te vertrouwen en hen een grote autonomie te geven. Ik ben ook best trots op die twee automaten die we dagelijks laten draaien en die perfect rendabel zijn. Blij dat dat mijn bijdrage aan het bedrijf mag zijn.’

Ik vraag Marc of hij Juri kan samenvatten in vier waarden. Dat worden:

  • gedrevenheid
  • betrouwbaarheid
  • bekwaamheid
  • vernieuwing

En wat hij, met al die jaren achter zich, denkt over de tijd die komt? Marc zwijgt even. Dan prevelt hij iets over het bedrijf W. Naessens en de uitbreidingen daar. ‘Misschien kan zoiets ook voor dit familiebedrijf?’ Ik zie zijn ogen glinsteren. ‘Het hoeft niet per se een hele nieuw opgerichte poot te zijn. Maar een ander bedrijf overnemen, wie weet?’

Antoon Demuynck, vriend en klant van het eerste uur[:]