Interview Stefaan Maes Intrabouw Juri: Partijtje voetbal

Enter your keyword

News

Partijtje voetbal op zondag…

Partijtje voetbal op zondag…

In Temse leidt Stefaan Maes zijn vastgoedkantoor Intrabouw. Dat werd in 2003 gebouwd door Juri, meteen de eerste kennismaking tussen Stefaan en het bouwbedrijf. Sindsdien werken ze op regelmatige basis samen. Grof samengevat: Stefaan ontwikkelt woonprojecten, Juri bouwt ze.
Stefaan Maes: “Ik leerde Juliaan via mijn vennoot kennen toen we ons eigen vastgoedkantoor gingen bouwen. Ook al is Juri grotere projecten gewoon, ze popelden om aan deze werf beginnen. Het addertje, of nee, juist de uitdaging was de erg drassige grond. We zitten in de Oeverstraat – de naam zegt het zelf, vlak naast de Schelde. Er kwam heel wat vernuft bij kijken om dit gebouw ‘vaste grond’ te geven.”


Intrabouw
 specialiseert zich in hedendaagse woonerven en trekt helemaal de kaart van de duurzaamheid. Stefaan Maes: “Op het gebied van isolatie en energie gaan we een pak verder dan de huidige wet voorschrijft. Waarom? Omdat we ons uiteindelijk allemaal moeten aanpassen. Duurzaam bouwen maakt het verbruik goedkoper. We zijn niet afhankelijk van brandstoffen die over x aantal jaar uitgeput zijn, onze woningen zijn aardgasvrij! De energie komt vooral van de zon en uit de aarde.”


“Vertrouwen”,
 zegt Stefaan meteen, als hem naar een sleutelbegrip gevraagd wordt in een relatie tussen klant en leverancier. “Ik vind het menselijk aspect zelfs belangrijker dan de prijs. Juri is een sterk bedrijf met een goede naam, maar het klikt vooral ook persoonlijk.” Intrabouw en Juri werken intensief samen. Na een voorbereiding die Stefaan gemakkelijk twee jaar zoet houdt – gronden zoeken en verwerven, bouwvoorschriften checken, architecten aanstellen, vergunningen aanvragen, woningen verkopen – begint de bouw. “Eigenlijk dragen wij onze klanten dan over aan Juri,” stelt Stefaan het eenvoudig. “Na de koop kunnen eigenaars immers nog heel wat eigen keuzes maken om hun woning te personaliseren. Het is Juri die met hen overlegt.” Stefaan is blij met die gang van zaken: het bespaart ‘m tijd en organisatie zodat hij zich al op een volgend project kan storten.
Stefaan kent heel wat medewerkers van Juri persoonlijk. Zeker de werfleiders, met wie hij elke week vergadert. “Dat gaat over de keuze en uitvoering van (belangrijke!) details zoals de draairichting van de ramen, kleurstalen of een materiaal voor keuken of badkamer.” Op een werf van Intrabouw zijn dagelijks zo’n 15 tot 20 Juri-mensen aan het werk. Van eerste spadesteek tot afwerking, passeren in totaal zeker 50 verschillende werklui. Stefaan kent hen niet allemaal even goed, maar toch.


“Juri is een familiebedrijf pur sang
. De familie is zeer gehecht aan elkaar en weet dat gevoel ook over te brengen op hun personeel. Een partijtje voetbal op het voetbalveld in de tuin van Juliaan is niet denkbeeldig. Op zondag dan nog. En dat daar heel wat volk op af komt, wil toch iets zeggen. Ik ga er ook graag eens een balletje trappen.
 En zo zijn er nog andere activiteiten hoor, soms sportief soms niet, samen met de zaakvoerders en de medewerkers.”
Een berekend man, zegt Stefaan nog over zijn vriend Juliaan De Bock, met wie hij regelmatig een tennisballetje slaat. En dat mag je heel letterlijk nemen: een man van cijfers. Wiskundig en rationeel in zakendoen. “Hoe veel tijd is er nodig om een gebogen muur te bouwen? Hoe lang doet een kraan erover om een bepaalde lading op te tillen en op zijn plaats neer te zetten? Juliaan laat regelmatig steekproeven nemen en gebruikt die gegevens om een correcte prijs te kunnen bepalen. Dat schept vertrouwen!”

Vertrouwen, het woord is er weer. Staat voor “professioneel”, “functioneel” én voor fijne contacten tijdens en na het werk…

 Meer info: www.intrabouw.be

Interview: Sofie De Vriese