Manu Lowie: "Hier maakt iedereen iedereen beter" - Juri

Enter your keyword

News

Manu Lowie: “Hier maakt iedereen iedereen beter”

Manu Lowie: “Hier maakt iedereen iedereen beter”

Manu is druk bezet. We kunnen hem uiteindelijk interviewen tijdens zijn middagpauze, voor zover die er is. Tussen de soep en de patatten is in deze omgeving niet de geijkte uitdrukking. Tussen het beton en de balken dan maar? Dat zou ten aanzien van de veelzijdigheid van het bedrijf, zoals ze tijdens ons gesprek naar boven komt, te beperkend zijn…

 

Manu, kort vooraf, hoe zou je jezelf als mens omschrijven?
Ik ben iemand die heel veel belang hecht aan sociale contacten. Zowel op het werk als daarbuiten. Van opleiding ben ik industrieel ingenieur bouwkunde.

Heeft jouw sociale betrokkenheid meegespeeld bij je keuze voor JURI?
Als je net afgestudeerd bent, zit je wel met andere prioriteiten in je hoofd. Alhoewel, een kennis van mij had al met JURI samengewerkt voor stabiliteitsberekeningen. Hij vond de sfeer in het bedrijf heel positief en raadde mij aan hier te solliciteren.

Van het een kwam het ander?
Ja. Zo’n zestien jaar geleden. Ik solliciteerde, mocht onmiddellijk komen voor een gesprek en nadien direct beginnen.

Je bent hoofdprojectleider. Wat houdt die functie in?
Afhankelijk van de grootte ervan, leid ik drie à vier projecten. Daarbij wordt ik bijgestaan door jonge werfleiders. Deze worden door mij aangestuurd en gesuperviseerd. Samen zorgen we ervoor, dat alles volgens het boekje verloopt. Contracten met onderaannemers, beschikbaarheid van materiaal, respect voor termijnen, contacten met de bouwheer,… Als hoofdprojectleider draag je de uiteindelijke verantwoordelijkheid.

Waar ligt voor jou de uitdaging?
Ze is tweevoudig. Enerzijds is er de eigenlijke job. Deze is heel gevarieerd. Elke werf is anders. Je hebt nieuwe menselijke contacten zoals architect en bouwheer, nieuwe werf- en werkomstandigheden, nieuwe opleveringstermijnen enz. Anderzijds is er het werken voor JURI als bedrijf.

Hoe bedoel je?
Hier heerst een goede sfeer. De onderlinge uitwisselingen van informatie en kennis verlopen prima. Ook de familiale structuur van JURI vind ik belangrijk. Ik houd daarvan. Je bent hier een mens, geen nummer. Eigenlijk is dat een wederzijdse uitdaging. Om het zo te houden, moeten bedrijf en werknemer elkaars verwachtingen continu invullen.

Hoe zie je JURI verder evolueren?
We zitten in volle groei en ingenieurs zijn een schaarse rijkdom die we moeten koesteren. Als hoofdprojectleider ben je ook verantwoordelijk voor een degelijke opleiding van je jonge werfleiders. Dat is een deel van onze taak. Iedereen wordt hier gekneed naar bedrijfsmodel. Zo verzorgen we de continuïteit. Iedere werfleider moet alles aan kunnen. Daarom begint een werfleider ook met eerst zes maanden lang op de werf mee te werken.

Vindt een sociaal iemand zoals jij ook op menselijk vlak zijn voldoening bij JURI?
Ik had het al over de opleiding van onze werfleiders. Ik hecht daar heel veel belang aan en doe dat graag. We werken trouwens aan deze opleiding om ze nog beter te structureren. Daarnaast organiseert het bedrijf heel wat gelegenheden voor team building, en ondersteunt of sponsort het ook initiatieven die uit onszelf komen.

Heb je daar een voorbeeld van?
Ja, een persoonlijk zelfs. Vanuit mijn sociale motivatie ben ik ooit op één dag van Manchester naar Londen gefietst. 350 kilometer ten voordele van autistische kinderen. JURI heeft dat initiatief gesponsord.

Wellicht het enige bedrijf dat ooit een medewerker op het linker baanvak sponsorde?
Het feit dat het in het buitenland gebeurde, was voor hen alleszins geen bezwaar.