Mario Da Costa: Hier ga je groeien, ongeacht je achtergrond

Enter your keyword

News

Mario Da Costa: “Hier bij ons ga je groeien, ongeacht je achtergrond”

Mario Da Costa: “Hier bij ons ga je groeien, ongeacht je achtergrond”

Mario Da Costa komt uit Portugal en is al 20 jaar ijzervlechter. Hij is meestergast in de prefabafdeling bij JURI, waar hij nu al meer dan 12 jaar enthousiast aan het werk is.

Mario heeft altijd in de bouw gewerkt. Toen hij naar België kwam, werkte hij voor een Portugees bedrijf. Hij woonde in Antwerpen en ging in heel België van werf tot werf. Als jonge vrijgezel was hij graag onderweg en konden de lange dagen hem niet deren.

Maar toen hij zijn vriendin leerde kennen, wou hij het graag wat rustiger aan doen en minder lang op de baan zijn. Op zoek naar een job op een vaste plek dus.

 

Een vaste stek is niet saai

Op de website van de VDAB vond hij een vacature bij JURI. De sollicitatie ging vlot en hij mocht beginnen op de prefabafdeling. Eerst als helper, later als ploegbaas. Nu is hij al meer dan een jaar meestergast en begeleidt hij 10 à 15 mensen bij het produceren van prefab betonnen balken, kolommen, terrassen, balkons, noem maar op.

Want beton kan dan wel eentonig lijken, variatie heeft hij genoeg. JURI werkt voornamelijk op maat, waardoor elke opdracht anders is. En dat kan Mario zeker appreciëren. Net zoals hij zijn mannen apprecieert: “het zijn stuk voor stuk goeie mannen waar je op kan rekenen. En dat maakt het ook zeer aangenaam werken.”

 

Groeien, ongeacht je afkomst

Hier bij ons ga je groeien, ongeacht je afkomst of achtergrond,” antwoordt Mario enthousiast op de vraag of hij nog iets kwijt wil over JURI als werkgever. “Zowel vanuit het bestuur als van je rechtstreekse bazen krijg je alle steun. Je krijgt kansen, ook als buitenlander. Kijk naar mij: op 12,5 jaar heb ik enorm veel bijgeleerd. Eerst als helper, dan als ploegbaas en nu als meestergast.”

 

Voetballen met de baas

En wat doe je nog in het leven, naast werken? Heb je hobby’s? “Voetballen met de baas” lacht Mario. Intussen is hij weer vrijgezel en zijn z’n kinderen 19 en 15 jaar oud. Tijd genoeg dus om zelf de benen los te gooien op de grasmat … met collega’s: “Op zondag spelen we voetbal met wat collega’s, en de baas is er ook bij”.

Wie wint er, denk je?