PPS Lembeke - Juri

Enter your keyword

PPS Lembeke

PPS Lembeke

  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio

Project info:

36 assistentieflats met een gemiddelde grootte variërend tussen 60 en 90m2.

Bouwheer
PPS met als opdrachtgevende Overheid OCMW Kaprijke en Private Ontwikkelaar/Promotor Senior Invest
Architect:
Architectenbureau AIKO
Categorie
Erkende Assistentiewoningen, Woonzorgcentrum
Locatie
Lembeke - site oud Rustoord

“PROJECTONWIKKELING VAN ASSISTENTIEWONINGEN OP DE SITE VAN HET OUDE RUSTOORD TE LEMBEKE”.

Deze openbare aanbesteding uitgeschreven door OCMW Kaprijke staat in voor de realisatie van assistentiewoningen op de site van het oude rusthuis. De uniformiteit met het bestaande nieuwe Woon- en ZorgCentrum van het OCMW op dezelfde zorgcampus en de relatie met de oude kapel staan hierbij centraal. De oude kapel blijft behouden om in latere fase gerestaureerd te worden.

JURI maakt als hoofdaannemer deel uit van het samenwerkingsverband dat werd aangegaan met ontwikkelaar/promotor Senior Invest en met Architectenbureau AIKO.
Binnen het bouwteam werd het ontwerp gemaakt van 36 assistentieflats met een gemiddelde grootte variërend tussen 60 en 90m2. Centraal staat een grote binnentuin die aansluiting vindt met de kapel en het nieuwe openbare plein dat voor de kapel gecreëerd wordt. Het ontwerp schenkt uitgebreid aandacht aan de compactheid van het gebouw met goed gekozen zichtlijnen. Grote terrassen voorzien voor elk appartement een aangename buitenruimte. Het gebruik van duurzame materialen was een belangrijk aandachtspunt bij ontwerp. De assistentieflats zijn comfortabel ontworpen en kunnen meegroeien met de zorgbehoevendheid op maat van de gebruiker. Een intelligent communicatiesysteem draagt hiertoe bij.