Smissepark Sint-Niklaas - Juri

Enter your keyword

Smissepark Sint-Niklaas

Smissepark Sint-Niklaas

  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio

Project info:

Bouwheer
Zabra Real Estate
Architect:
Bontinck Architecture and Engineering
Categorie
Collectief Wonen
Locatie
Sint-Niklaas

Op de 6500 m² grote site gelegen aan de Smisstraat en Driegaaienhoek in Sint-Niklaas planten we 2 meergezinswoningen in het bestaande parkbos Driegaaien. Goed voor 45 energiezuinige appartementen en 1 ondergrondse parking. Bontinck Architecture zorgde voor een ontwerp met compacte gebouwen in materialen en kleuren die harmonieus versmelten in hun groene omgeving.

De bestaande vervallen villa wordt vervangen door een compact gebouw met 12 parkappartementen. Hier wordt geen kelder voorzien, om de bosgrond errond zo min mogelijk te roeren. Op het braakliggend terrein met boogloods komt het tweede gebouw, goed voor 33 appartementen. Hier voorzien we wel een ondergrondse parking voor 45 wagens en bergingen. Een aantal appartementen zijn gereserveerd voor geconventioneerd wonen.

Smissepark is vooruitstrevend op heel wat vlakken. De appartementen voldoen ruimschoots aan de energiezuinige BEN-normen (bijna-energieneutraal), en vloerverwarming, passief koelen en verwarmen via geothermie zijn hier de standaard.

Meer weten? Klik hier.

En hier vind je meer informatie over het ontwerp, aanpak en principes van Bontinck Architecture om zoveel mogelijk van het waardevolle groen rondom te behouden en in eer te herstellen.